U u t i s e t :

30.3.2016

Myönnetään, olen maailman laiskin kotisivujen päivittäjä. On niin paljon muutakin, että tämän jättää aina viimeiseksi, eikä aina silloinkaan tule tätä päivitettyä.
Meillä Remu on virkeä veteraani, syksyllä täyttää 12. Ronja täytti 10 joulun aikoihin, ikä näkyy, askel on hidas eikä näkökään varmaan ole enää entisellään mutta vahdinvaistot on kyllä tallella. PR täytti tässä keväällä 6 vuotta ja hän sekä sisaruksensa Aku, Mökö, Liina sekä Ruffa voivat kaikki hyvin.
Urho-saksanpaimennin on elämänsä kunnossa, virtaa on enemmän kuin pienessä kylässä, odotan innolla että pyöräilykelit alkavat, jolloin pahimman terän saa tästä ikiliikkujasta poistettua. Perheemme uusin asukki kotiutui viime keväänä, Sloveniasta saapunut Karma (Torma Bucnovaska). Neiti on yhteisomistuksessa Hanumila's-kennelin kanssa. Karma on vanhaa tyyppiä, jossa koira ei ole liioiteltu, rakenne terve, ei löysää nahkaa eikä liikaa karvaa. Neiti kiihtyy nollasta sataan sekunnin murto-osissa, joten toimintakykyä näyttäisi riittävän enemmän kuin tarpeeksi. Ihmisille on kuitenkin hyvin avoin jos tarhan ulkopuolella tavataan. Karma on ottanut myös kanit suojelukseensa, ja asusteleekin niiden kanssa ainakin talviajat kanilassa.
Kennel Hanumilaksen kanssa teimme myös toisen hankinnan tänä talvena; Namahu's kennelistä tuli osittain nepalilaista linjaa ja osittain vanhaa eurooppalaista linjaa omaava narttupentu Lotta yhteisomistukseemme. Lotta on sijoituksessa Liinan kanssa samalla maatilalla, jossa vahtivat jos jonkinmoisia eläimiä työkseen.

Karma ja Remu ovat käyneet muutamissa näyttelyissä; Karman ensimmäinen sertikin tuli syksyllä Seinäjoen näyttelyssä ja Remu valittiin huikeilla pisteillä VUODEN 2015 TIIBETINMASTIFFIEN PARHAAKSI VETERAANIKSI. Ja koristeena kakun päälle; Remun lapsenlapsi Lumo oli Vuoden 2015 menestynein tiibetinmastiffi! Paljon onnea kasvattajalle ja omistajille!
Kotona on jälleen pientä pintaremonttia, tosin tällä kertaa rakennetaan jotain aivan uutta; meille tulee uudet koira-ja kanitilat, josko ne tämän vuoden puolella valmistuisivat. Koirat saavat uudet tarhat ja luukut tulevan suoraan sisätiloihin tarhoista, jolloin koirat saavat vapaan kulun sisä-ja ulkotiloihin. Panssariverkkoa on useampi sata metriä ja panssariportit ovat myös odottamassa, joten tarhasta tulee pomminvarma :)

31.08.2014

Hupsista, kylläpä aika rientää. Kotisivujen päivittäminen jää aina viimeiseksi hommaksi, jonka vuoksi näitä uutisia tulee noin kerran vuoteen. Mikäs siinä, koirien kanssa onkin kivempaa puuhastella esim. metsässä kuin istua tietokoneella neljän seinän sisällä :)

Meidän perheemme suurin ja valitettavin uutinen on rakkaan, niin rakkaan Keisari Tessun poismeno. Tessulla alkoi ikä jo painamaan alkukeväästä mutta reippaasti herra jaksoi lenkkeillä pieniä matkoja, etenkin jos sai itse valita tahdin ja suunnan. Nyt elokuun alussa alkoi selkeästi herraa masentamaan, liikunta muuttui väkinäiseksi ja ruoka ei maittanut. Tessu kävi kesällä helteiden keskellä eläinlääkärissä, jossa siltä tutkittiin mm. sydän ja keuhkot sekä verikokeita, rtg-kuvia yms. Herra oli kyllä kaikin puolin terve, maksa-ja munuaisarvot olivat erinomaiset ikäisekseen ja pumppukin toimi moitteettomasti, mutta keuhkoputket olivat ahtautumassa, etenkin helle aiheutti niiden supistumisen johon määrättiin antibiootta, kortisonia sekä astmalääkkeet. Nämä auttoivatkin, mutta lääkkeiden jatkuva käyttö alkoi käydä Tessun hermoon, eikä se minuakaan kovin innostanut että vanhalle koiralle väkipakolla annetaan lääkkeitä pitkittämään väistämätöntä. Niinpä Tessulta jätettiin lääkkeet loppukesästä pois, ja en tiedä oliko näillä osavaikutusta, mutta Tessu alko pikkuhiljaa hiipumaan pois. Siitä tuli masentunut, omaan maailmaansa vajoava vanha koira, jota ei enää loppuaikana kiinnostanut oikein mikään. Siinä vaiheessa kun ruokakaan ei maittanut, niin tiesin että on aika päästää paras ystävä pois.
Kiitos kaikista näistä vuosista, opetit meille kaikille niin paljon <3 Keisari <3

5.09.2013

Hengissä ovat! Kotisivut nimittäin. Kävin pitkällisen taistelun jenkkiläisen yrityksen kanssa kotisivujen osoitteesta ja ei näyttänyt tulosta tulevan. Joten yli vuoden tauon jälkeen, kotisivut muuttivat uuteen osoitteeseen. Sivuja päivitellään pikkuhiljaa uuteen kuosiin.

Mitäs meille kuuluu? Suurin ja ikävin uutinen on varmasti rakkaan Topi-koiramme kuolema kesän alussa. Topille tuli vatsalaukunkiertymä, ja päätimme ettei sitä enää leikata. Suru on ollut pohjaton, mutta kaikesta noustaan pikkuhiljaa. Asiaa edesauttaa myös se, että hiljattain perheeseen on tullut uusi saksanpaimenkoiran pentu Urho. Urholle tulee omat tiedot sivuille jossakin vaiheessa.
No entäs tiffit sitten?
Tessu täytti keväällä täyden 10-vuotta, ikä alkaa näkyä jo herrassa mutta mitään suurempaa vaivaa ei ole. Etenkin vapaana liikkuessa ei näyttäisi olevan mitään vikaa, mutta kun ollaan hihnalenkillä, niin jossakin vaiheessa kotimatkaa tulee totaalinen väsähdys.
Remu on kiertänyt veteraanikehiä vaihtelevalla menestyksellä, kohta onkin tulossa 9-vuotissyntymäpäivät ahneelle pikkuherralle.
Ronja taas, no Ronja on Ronja. Oma itsensä, mutta kyllä matami on rauhoittunut sitten nuoruusvuosien.
Ja nuorimmainen PR, herra alkaa vasta pikkuhiljaa kasvattamaan runkoa, etenkin kesällä harrastettu pyöräily on tuonut hoikalle pojalle lihaksia runkoon. PR on edelleen erittäin luottavainen ja kultainen, ihmisläheinen koira :)

13.06.2012

MAHTAVAT ONNITTELUT TÄNÄÄN 10-VUOTTA TÄYTTÄVÄLLE TOPILLE!! Herrasta on synttärin kunniaksi otettu tänään muutama uusi kuva, ne löytyvät galleriasta.
Näyttelyissä on käyty; erikoisnäyttelyn tuloksena PR AVO EH, Remu VAL EH ja Tessu VET ERI2, SA. Tallinnassa kävimme myös ihmettelemässä idän ihmeitä, osallistuimme suureen tiibetinmastiffien erikoisnäyttelyyn, johon koiria oli ilmoitettu 80 kipaletta. Tuloksena PR AVO EH ja Tessu VET ERI2, SA. Tessu myös oli pu-kehässä 10 parhaan joukossa, mikä oli erinomainen saavutus mörssäreiden joukossa. Ronja olisi varmasti menestynyt niissä karkeloissa erinomaisesti, ei nimittäin koiran käyttäytymisellä ollut mitään väliä kunhan oli karvaa...
Tessu myös säikäytti meidät kaikki perinpohjin parisen viikkoa sitten. Herra oli syönyt jostakin ihmeen päähänpistosta johtuen pientä salaojaputkea ja tämän korjaamiseen pitikin sitten tehdä suurempi leikkausoperaatio. Nyt ollaan kuitenkin jo paranemaan päin ja tötterökin poistetaan loppuviikosta.
Iloista kesää kaikille ja muistakaa huolehtia karvakavereista etenkin helleaikana!!
Erikoisnäyttelyreissulla kävin moikkaamassa Liinaa (A-Mtshar) ja kylläpä neidistä oli kasvanut kaunis koira. Jos ei Liinalla olisi alapurentaa, käyttäisin sitä oikopäätä jalostukseen; luonne on täysi kymppi ja muutenkin mallikas neiti!! Liinasta uusia kuvia omassa kansiossaan.

4.04.2012

SUURENMOISET ONNITTELUT TÄNÄÄN 9-VUOTTA TÄYTTÄVÄLLE TESSUKALLE!! Herrasta on synttärin kunniaksi otettu tänään muutama uusi kuva, ne löytyvät galleriasta.
Aprillipäivänä PR ja Remu osallituivat Suomen Tiibetinmastiffit Ry:n järjestämään MH-testiin. Molemmat pojat yllättivät minut positiivisesti olemalla kiltisti koko testin ajan, myös PR jolla on ollut nykypäivänä taipumusta karkailuun. MH-testin tulokset tulevat jossakin vaiheessa Koiranettiin näkyviin.
Oikein riemukasta pääsiäistä kaikille ja hyvää kevään jatkoa!

15.02.2012

Mahtavat onnentoivotukset kaikille A-pentueen pennuille, tänään 2-vuotta täynnä! Onnittelut lähtevät ruffalle Ruotsiin, Lillithille Norjaan sekä Mökölle, Akulle, Liinalle ja PR:lle Suomeen. Kiitokset perheille pentujen hyvästä huolenpidosta :)
Muistoissamme on myös Aman-pentu, joka menehtyi rotanmyrkytykseen 8kk iässä.

B-pentueen ainokainen Myy-neiti lähti uuteen kotiin ja on ollut erittäin reipas sekä iloinen pennun pallero uudessa perheessään. Pitkää pinnaa uudelle emännälle :)

22.01.2012

Iloista Vuotta 2012 kaikille!
Paljon on tapahtunut kuukauden aikana. Kultaisen pennun avaustulos tuli todella nopeasti Evirasta: onneksemme pennulla ei ollut muuta vikaa kuin ien-ja huulihalkio. Sisäelimet sekä aivot olivat normaalit, joten mitään merkkejä ei avaustuloksesta löytynyt joka olisi aiheuttanut lisähuolta isolle mustalle pennulle. Ison mustan tytön kutsumanimeksi tulee Myy. Neiti onkin kasvanut valtavasti, hän on karvainen ja todella musta. Kuvia hänestä löytyy galleriasta.
PR käväisi Lahden ryhmänäyttelyssä esittelemässä pitkiä koipiaan :) tuloksena NUO EH3; arvostelu oli erittäin hyvä ottaen huomioon että runko puuttuu vielä kokonaan nuorelta mieheltä.
Koirien kanssa on käyty metsässä lenkkeilemässä, tosin PR on nyt ensimmäinen koiramme jota ei irti pidetä. Herralla ei näytä olevan korvia lainkaan kun irti päästetään, joten hänellä koittaa kovat ajat metsälenkeillä ja fleksin päässä on tyydyttävä juoksemaan. Onneksi tarha on iso ja siellä saa kiusata eläkeläisiä Tessua sekä Ronjaa mielin määrin. Remu on edelleen erillään, kun ei PR:n kanssa tule toimeen muuta kuin hihnalenkillä.
Kaikista koirista uusia kuvia galleriassa.
Lopuksi vielä surunvalittelut Monikalle, joka joutui luopumaan rakkaasta Astista. Lämpimät halaukset koko perheelle!

24.12.2011

Kaikki ei aina mene kuten on suunniteltu ja luontoäidillä oli muita suunnitelmia tämän talven pentueelle. Ultrassa näkyi monta pientä pennunalkua mutta 18.12. Silverille tehtiin keisarinleikkaus liian suuren pennun takia ja yllätys oli suuri kun pentuja olikin vain 2; musta narttu sekä kultainen (diluutti) narttu. Kultaisella pennulla havaittiin heti eläinlääkärissä huulihalkio, joka toi lisähuolta pennusta. Konsultoimme kirurgeja sekä hammaskirurgia, ja kaikkien mielestä vaiva oli pieni eikä välttämättä vaatisi lisätoimenpiteitä. Pennun paino ei vain alkanut nousemaan edes lisäruokinnalla, joten 22.12. päädyimme sen lopetukseen :( Pentu lähetettiin saman tien Eviraan, josta lopulliset tulokset tulevat myöhemmin. Iso musta pentu sen sijaan kasvaa koko ajan ja Silverin maidoneritystä onkin pitänyt jo vähän hillitä ettei tytöstä vain tule liian isoa liian nopeasti. Elinalle suurkiitos pentujen hyvästä huolehtimisesta! Kuvia pennusta tulee kunhan ehdin niitä laitella kotisivuille.

PR käväisi Helsingin Voittajassa 3.12. tuloksella NUO ERI2. Jälleen kerran nuori kirahviherra käyttäytyi moitteettomasti kehässä ja sen ulkopuolella.
Rauhallista Joulun aikaa kaikille ja muistakaa myös eläinystäviänne! Ronjalla on tänään syntymäpäivät, toivotamme oikein maukasta syntymäpäivää meidän omalle monsterimammalle :)

24.11.2011

Silver on tiineenä ja nauravia nassikoita odottelemme syntyväksi viikolla 50. Pentueen värivaihtoehdot ovat black & tan, golden sekä mahdollisesti blue & tan. Etsin myös mahdollisesti yhteistyökykyistä sijoituskotia narttupennulle Keski-Suomen alueelta.
Mökön (A-Tsi) röntgenkuvauksen tulokset tulivat vihdoin ja viimein Kennelliitolta. Mököllä on lonkat B/B ja kyynärät 0/0. Mahtavat onnittelut koko perheelle sekä karhumörrikälle itselleen!

PR oli viikonloppuna Jyväskylän kaksipäiväisessä KV-näyttelyssä. Keskenkasvuinen kirahvi pärjäsi hyvin: lauantaina tuomarina oli rodun kasvattaja, irlantilainen Wesley McCrum ja PR sai NUO ERI2. Sunnuntaina oli romanialainen Dagmar Klein ja PR:n tuloksena NUO ERI1, SA. Erinomainen viikonloppu ja nuoriherra käyttäytyi moitteettomasti ottaen huomioon että juoksuisia narttuja oli ympärillä. PR myös tekee pieniä kepposia kehässä, mutta näitä olemme pyrkineet vähentämään. Oli myös mukava vaihtaa muutama sananen Wesin kanssa rodusta ja niiden ulkonäöstä kehän loputtua.

18.10.2011

Paljon on tapahtunut edellisen päivityksen jälkeen. A-pentueen pojat kävivät lonkka-kyynär sekä selkäkuvissa. Viralliset tulokset ovat tulleet PR:ltä (A-Kar) sekä Akulta (A-Nu-Na). PR:llä lonkat A/A, kyynärät 0/0 sekä selkä normaali. Akulla lonkat C/B, kyynärät 1/0 sekä selkä erittäin hyvässä kunnossa. Mökön (A-Tsi) tuloksia odotellaan vielä Kennelliitolta.

Tessulla kävi muutama viikko sitten morsian Apsara Barkhu "Nima". Pentuja odotellaan syntyväksi Hanumila's-kenneliin viikolla 49.
Meillekin on tulossa näillä näkymin pentuja; Lochan Silver "Silver" on astutettu Remulla ja pentuja odotellaan syntyväksi viikolla 51. Näistä pennuista odotetaan karvaisia, keskikokoisia, nauravanaamaisia sekä erittäin hyväluonteisia. Värikimara voi olla melkoinen; pentueeseen pitäisi syntyä ainakin black & tan sekä golden pentuja ja siniset ovat myös mahdollisia. Ultra on marraskuussa, jolloin varmistuu onko pentuja todellakin tulossa :) Jännityksellä odottelemme!

9.8.2011

Loputkin karvat ovat koirista lähteneet ja osa kasvattaa jo uutta talven varalle. Muutamissa näyttelyissä on ehditty käydä, näistä viimeisin sunnuntaina PR:n kanssa. Täysin kalju koira, joka ei ole vielä rungoltaan lähelläkään valmista. Silti tuli NUO ERI1 ja herra käyttäytyi jälleen erinomaisesti.

7.6.2011

Huh hellettä! Meillä koirien karvanlähtö on kiivaimmillaan ja kyllä kannattaakin näillä helteillä tiputtaa ylimääräinen lämmitin pois.
PR:n tapaturmat ja huono onni sen kuin jatkuvat ja herran on nyt silmästään sairaslomalla ainakin kesäajan. Josko sitten syksyllä olisimme näyttelykunnossa.
Tessu on sen sijaan kunnostautunut näyttelyissä. Olemme kiertäneet Vaasa KV:n (pu3), Lappeenranta KV:n (pu2), Varkauden (pu1) sekä Mäntän rn (pu2) ja herra on ollut kaikissa ROP-VETERAANI sekä sijoittunut joka kerta pu-kehässä. Varkaudessa herra oli ROP. Mustang oli myös Varkaudessa näytillä ja sai H:n.
Hellekesää kaikille ja muistakaa huolehtia koiristanne lämpimillä keleillä!

24.3.2011

Pentuja on tullut nähtyä ja melkein jokaisesta on uusia kuvia galleriassa. Virallisessa silmä-ja polvitarkastuksessa kävi 4 pentua sekä kaikki vanhemmat tässä kuluneella viikolla. Muutamalla oli täysin terveet silmät, parilla oli ylimääräisiä, pehmeitä ripsiä ja muutamalla mahdollinen lievä entropia. Kaikilla oli terveet polvet. Suuret kiitokset kaikille pentujen omistajille, että pääsivät tuomaan koirat tarkastukseen ja sain samalla mahdollisuuden nähdä pentuja pitkästä aikaa livenä.

Meillä jatkuu kevään näyttelyputki huhtikuussa, erikoisnäyttely oli 12.3.2011 Hausjärvellä, tuomarina slovenialainen Marija Kavcic. PR käyttäytyi jälleen moitteettomasti ollen JUN ERI4, kuulemma olisi saanut olla huomattavasti enemmän massaa mutta minkäs teet jos nuori herra kuluttaa kaiken ravinnon leikkiessä. Tessu oli VAL ERI3, SA. Vanhaa herraa ei olisi voinut vähempää kiinnostaa näyttelyt, hyvä että sain edes liikkeelle kehässä :)
Esitin myös Santtua pentuluokassa PEK1, KP, paras pentu sekä Kujoa avoimessa AVO ERI1, SA. Kujo jäi eniten harmittamaan, kun paras uros kehässä oli liian ahdasta ja siinä tuli vähän nokkapokkaa. Tuomari heitti meidät ulos ja kertoi myöhemmin että Kujo olisi ollut PU1... No ehkä ensi kerralla parempi tuuri ja enemmän tilaa.
Aurinkoista kevättä kaikille!

7.1.2011

Hyvää alkanutta vuotta kaikille! On ollut niin kiire, etten ole ehtinyt päivittelemään kotisivuja. Vuosi on vierähtänyt meillä leppoisasti ja koirilla on ollut unelmatalvi kun kylmää ja lunta on ollut riittämiin. PR:n kanssa olimme 11.-12.12.2010 Helsingissä kaksipäiväisessä koiranäyttelyssä. Lauantaina oli tuomarina slovenialainen Stefan Stefik ja PR:n saldo ensimmäisestä virallisesta näyttelystä JUN EH2. Olemme erittäin tyytyväisiä tulokseen sekä etenkin siihen että PR esiintyi erittäin kauniisti näyttelyssä. Arvostelut tulevat tänne kunhan ensin löydän sen jostakin :)
Sunnuntaina tuomarina oli suomalainen Marianne Holm. Koiria oli ilmoitettu 26 kappaletta ja PR teki jymy-yllätyksen olemalla JUN ERI1, PU4 ja saaden näinollen JUNIORIVOITTAJA-10 tittelin. Nuori herra käyttäytyi täälläkin näyttelyssä erittäin hienosti, se on suurin saavutus! Sunnuntain näyttely oli muutenkin erinomainen, etenkin juniorinarttujen voittaja, Virpin Chena oli todellinen voittaja. Onnittelut Virpille! Ja onnittelut tietenkin ROP-koiralle, joka oli myös RYP2, Jyrälle sekä Teijalle ja Tarjalle! Oli kiva nähdä että perinteiset, tiibetinmastiffin näköiset työkoirat pärjäsivät näyttelyssä ja koiran jättimäinen koko ja liioitellut rypyt eivät enää olleetkaan niin tärkeät tuomarille. Kehässä menestyneet koirat myös liikkuivat hyvin ja terveen näköisesti. Ehkä tuomarit sittenkin heräävät huomaamaan, mihin suuntaan rotu menee jos asialle ei tehdä jotakin. Rotumääritelmää tässä kuitenkin pitäisi seurata, eikä yksittäisten kasvattajien mielitekoja. Ohessa PR:n arvostelu: "Vasta 9kk ikää. Erinomainen tyyppi & koko. Oikeat mitttasuhteet. Erinomainen uroksen pää. Epätasainen alahammasrivi. Hyvin kaunis kaula. Oikeanmuotoinen rintakehä. Erinomainen raajaluusto & kulmaukset. Oikea häntä. Oikea lantio. Lupaava karva. Tyypillinen tapa liikkua." Kiitokset myös näyttelyissä mukana olleille Ankulle & Thelmalle ja Maijulle & Viiville. Onnea myös Viiville hienosta viikonlopusta!

Pentukuulumiset ovat olleet lupaavia, kaikki ovat oman perheen kanssa lempeitä ja rauhalisia, pojilta löytyy enemmän vahtiviettiä kuin tytöiltä. Ruotsista kuului viikko sitten maanantaina huolestuttavia uutisia ja pelkäsimme useamman päivän pahinta. Ruffa oli alkanut oireilla kuumeilemalla ja Monika oli vienyt koiran eläinsairaalaan. Siellä Ruffalle oli tehty lukuisia kokeita ja koiralta löytyi massiivinen verenvuoto vatsasta. Koira oli hengenvaarallisessa tilassa useamman päivän ajan, kunnes alkoi toipumaan. Testejä tehtiin ja poissuljettiin sairauksia kunnes lääkärit tällä viikolla totesivat Ruffan hengenvaarallisen verenvuodon johtuneen traumasta, luultavasti jostakin kovasta iskusta mahaan. Ruffasta otetaan tämänkin jälkeen tasaisin väliajoin verikokeita ja koiraa seurataan mutta tällä hetkellä kaikki näyttää erinomaiselta ja Monikan "baby monster" Ruffa on päässyt kotiin. Kaikken hyvää Ruffalle ja pitkää pinnaa Monikalle :) Ehkä Ruffalle pitää laittaa sähköt koiratarhaan ettei pääse kiipeilemään, jos onnettomuus on sattunut kiipeillessä??
PR:än kanssa olemme kevään aikana menossa muutamaan näyttelyyn, katsotaan josko herran kuuliainen käytös jatkuisi näissäkin mittelöissä.

26.10.2010

Jee lunta sataa! Koirat ovat todella innoissaan lumesta, tsoin ei varmaan ole vielä pysyvä kerros. PR:n kanssa ollaan nyt kierretty pentunäyttelyitä ja seuraavkasi siirrytäänkin isojen poikien kehään. Syksyn saldo oli 3xROP-pentu, 1xVSP-pentu, 1xRYP3 ja 1xBIS3! Muista pennuista olen saanut joitakin kuvia, laittelen niitä tänne kunhan ehdin.
Myös erittäin surullisia uutisia olemme saaneet kuulla yhdestä pennusta. Aman-tyttönen kuoli 4.9.2010 Yliopistollisessa eläinsairaalassa melko merkillisiin oireisiin. Onneksi (ja suuri kiitos tästä omistajalle) Aman lähetettiin avattavaksi ja kaikki oireet viittaavat rotanmyrkkyyn. Miten ja missä, sitä on turha spekuloida, kuitenkin erittäin surullista koko perheelle menettää iloinen ja reipas Aman näin äkillisesti :( tulemme kaikki kaipaamaan Amania...

19.9.2010

Näyttelyntäyteinen viikonloppu takana. Lauantaina olimme Orivedellä pentunäyttelyssä, jossa tapasimme myös Aku-pennun. Molemmat käyttäytyivät mallikkaasti, tuloksena Aku PEK2 ja PR PEK1, KP, VSP-pentu. Tuomarina toimi Irina Poletaeva. Tässä poikien näyttelykommentit: Aku " Hyväluustoinen, hyvät mittasuhteet. Hyvä pää. Hieman vaaleat silmät. Hyvä kaula ja ylälinja. Erinomainen rintakehä. Hyvin kulmautunut. Liikkuu hyvin. Temperamentti voisi olla parempi." Ja PR:n arvostelut: " Hyvä tyyppi ja luusto. Hyvä pää. Erinomainen ilme ja pigmentti. Hyvä kaula ja ylälinja. Erinomainen eturinta. Hyvät raajat ja liikkeet. Lupaava karvapeite."

Tänään olin PR:n ja Remun kanssa Suuret Laumanvartijat RY:n rotukatselmuksessa. Tuomarina toimi rodun pääkouluttaja Marja Talvitie. Linda toi myös Mustangin esille ja päivä oli erinomainen kaikin puolin. PR oli pentuluokassa PEK1, kp ja ROP-pentu sekä BIS3 pentu! Remu sai valioluokassa EH:n lyhyistä raajoista ja Mustang sai EH:n nuorten luokassa. Erityisesti Mustangin hieno menestys lämmitti sydäntä, ja tänäänkin kaikki tiibettiläisemme käyttäytyivät mallikelpoisesti.
PR:n arvostelu: " Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Oikea pään malli, saa vielä kovasti leventyä. Hyvät korvat. Erinomainen kaula ja ylälinja. Hyvä rungon malli, tarvitsee täyttyä. Kiitettävät etukulmaukset, mutta löysät kyynärpäät. Oikein kiertyvä häntä. Erinomaiset takakulmaukset. Liikkuu hyvin sivulta katsottuna, vielä hieman ahtaasti takaa. Tulossa hyvä karva. Miellyttävä käytös. Purenta saa vielä tasaantua." Remun arvostelu: " Hieman matalaraajaisen vaikutuksen tekevä. Lanneosaltaan pitkä. Hyvä pää + ilme. Erinomainen runko. Riittävästi kulmautunut edestä ja hyvin kulmautuneet takaraajat. Hyvä häntä. Kesäturkki, tulossa hyvä karva. Käyttäytyy tasapainoisesti. Erinomainen ilme ja korvat. Liikkuu hyvin." Ja Mustangin arvostelu: " Kovin iloinen, mittasuhteiltaan ja raajakorkeudeltaan hyvä. Vielä kovin kesken kehityksen oleva. Hieman lyhyt ja litteä rintakehäinen nuori uros. Pitkä ja kevyehkö kuono, kapea kallo. Silmät saisi olla tummemmat. Hyvä kaula ja selkä. Aavistuksen liian laskeva lantio. Hieman alas kiinnittyvä, riittävästi kiertyvä häntä. Erinomainen karvanlaatu. Liikkuu hyvin." Etenkin Mustangin arvostelu kokeneelta tuomarilta oli mukavaa kuultavaa. On kiva kuulla että tuomari arvostaa myös rodun alkuperää, käyttötarkoitusta ja ulkonäköä!

16.9.2010

Syksy tulee vinhaa vauhtia ja koirilla on tulossa uusi, kaunis ja lämmin turkki talven varalle.
Meillä kävi tänään Aku-pentu kyläilemässä ja pojilla riitti hauskaa koko rahan edestä. PR ja Aku juoksivat ja painivat itsensä aivan läkähdyksiin. On se vaan kiva seurata kuinka samanikäiset nassikat leikkii ja kuinka molemmat näyttävät päivä päivältä enemmän isältään.
Kuvia on tullut kiitettävästi pentujen uusilta perheiltä, toki lisää saa lähettää.
Ohessa vielä Mökön pentunäyttelyn arvostelu Mikkelistä 1.8.2010: "Hyvänkokoinen uros. Pään tulee kehittyä iän myötä. Hieman liikaa löysää kaulanalusnahkaa. Erinomainen purenta. Vankka runko, vahva raajaluusto. Melko avonaiset luomet. Tässä kasvuvaiheessa ahdas takaa, ylälinjan tulee tiivistyä." PEK3
Ruffa neiti on pärjännyt Ruotsissa erinomaisesti pentunäyttelyissä, tässä yksi arvostelu 24.7.2010 tiibettiläisten rotujen erikoisnäyttelystä, tuomarina Uchi Eissner, Itävallasta: "Erittäin kaunis pää, jossa tyypillinen ilme. Saksipurenta. Tummat silmät. Hyvä korvien asento. Vahva luusto. Hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvin. Hyvä hännänasento ja kanto. Käyttäytyy hyvin." ROP-pentu ja BIS1 pentu!

Täällä Suomen päässä eniten on puhuttanut Mustang, eli Kailas Chilime. Mustangilla on terveet silmät, lonkat A/A ja kyynärät 0/0. MH-testin jälkeen on tullut koirasta paljon kyselyitä ja kiinnostusta löytyy, mikä on vain hyvä asia. MH-testissä Mustang osoitti ettei nepalin poikaa huijata ja pelotella muutamalla kummituksella ja räminäpurkilla. Oli siinä monella ihmettelmistä miten tiibetinmastiffilla voi olla noin avoin ja iloinen luonne!
Syksyn aikana pn PR menossa muutamaan pentunäyttelyyn harjoittelemaan. Hyvää syksyä kaikille!

7.8.2010

Helteet, myrskyt ja kaikennäköiset muut luonnonilmiöt ovat koetelleet meitä tänä kesänä. Koirat ovat ihmeen hyvin selvinneet tästä kaikesta, ihmisillä on tehnyt tiukempaa. Juhannuksen vietimme Tanskassa Maailmanvoittajanäyttelyssä, mukana Tessu ja Remu ja matkaseurana Mari. Kivaa oli vaikkei mitään voitettukaan, tulipahan taasen tutustuttua uusiin tiibetinmastiffi-ihmisiin näyttelyssä.

Pennut ovat kasvaneet kovasti ja nyt on tullut aika tehdä osalle jo omat kuvasivut. Loppujen pentujen kuvasivut tulevat kunhan saan kuvia uusilta omistajilta.
Ruotsista kuuluu pelkkää hyvää; Ruffa on kasvamassa kauniiksi neidiksi ja on erittäin kova askartelemaan ja ahkeroimaan Monikalla. Ruffa on jo ehtinyt käymään muutamassa pentunäyttelyssä, joista paras saavutus oli heinäkuussa tiibettiläisten rotujen erikoisnäyttelyssä pentujen BIS1! Todella hienoa, onnittelut Ruffalle ja Monikalle!
Meillä täällä kolme pentua kävivät ensimmäisessä tulikokeessa 1.8. Mikkelin kaikkien rotujen pentunäyttyssä, johon oli ilmoitettu ennätykselliset 9 tiibetinmastiffin pentua. Tulos oli erinomainen, tuomarina Tanya Ahlman-Stockmari. Aku, PEK4; toinen kulmuri kasvaa hieman ikeneen, joka tiputti palkintosijaa. Mökö PEK3; vielä hieman löysä ja PR PEK1, KP, ROP-pentu sekä upeasti RYP3! Hienosti meni koko porukalta, niin esittäjiltä kuin myös koirilta ja päivän kruunasi kun Liina-tyttö tuli pyörähtämään isossa maailmassa ja moikkaamassa tuttuja. Liinaa hieman jännitti automatka sekä iso maailma mutta iloinen oli nähdessään tuttuja! Näistä kaikista kuvia pentujen uusilla sivuilla.
Ohessa vielä pentujen arvostelut 1.8.2010:
Aku: "Riittävän sukupuolileiman omaava hyvänkokoinen urospentu jonka pään tulee kehittyä. Tässä kehitysvaiheessa kapea alaleuka, kokoon sopiva runko ja raajaluusto. Hieman luisu lantio. Oikeanlaatuinen pentukarva. Etuliikkeiden tulee kehittyä."
PR: "Kaunislinjainen, erinomainen pää ja ilme. Oikeat rungon mittasuhteet. Tässä kehitysvaiheessa hyväksyttävä purenta. Erinomainen raajaluusto ja tasapainoiset, hyvät kulmaukset. Oikea ylälinja ja häntä. Erinomainen sukupuolileima. Liikkuu hyvin."

3.6.2010

Kesä ja kärpäset, vai pitäisikö sanoa hyttyset. Tessun pennut ovat menestyneet loistavasti Ruotsin näyttelyissä ja Remun pennuista Lumi on menestynyt Suomen maalla. Kyllä isukit saavat olla ylpeitä pennuistaan ja kunnia kuuluu myös koirien kasvattajille Monikalle Ruotsiin ja Tarjalle Suomeen.
Remulta alkaa karva irtoamaan, Tessulla on muutamia tuppoja siellä täällä jaloissa muttei mitään suurempaa. PR:llä on vielä untuvainen pentukarva. PR: täyttää ensi viikolla 16 viikkoa ja saa tehosterokotteen. Kyllä vain aika rientää, vähän aikaa sittenhän pennut olivat pieniä tuhisevia palleroita ja nyt joka paikassa tekemässä pahojaan. Muista pennuista on kuulunut pelkkää hyvää, terveinä ovat pysyneet. Mukava kuulla että uudet perheet ovat olleet tyytyväisiä valintaansa.

2.5.2010

Hyvää Vappua kaikille! Kylläpä aika on vierähtänyt nopeasti. Pennut täyttävät huomenna jo 11-viikkoa! Kaikilla pennuilla on jo uusi, ihana koti. Ruffa (Ache Lhamo) matkusti Ruotsiin, Lilith (Ar-Nag) matkusti pitkän matkan Norjaan, Aman reissasi Lahteen, PR (A-Kar) on nyt ainakin toistaiseksi täällä meillä, Aku (A-Nu-Na) asuu Saarijärvellä, Liina (A-Mtshar) on sijoituksessa Kangasniemellä ja Mökö (A-Tsi) asuu Virtasalmella. Kaikille pennuille toivotan pitkää ja tervettä ikää sekä omistajille pitkää pinnaa ja huumorintajua :)
Meillä koirat alkavat tiputtaa talvikarvaansa, Ronja onkin kohta jo aivan naku. Pojilla kestää paljon kauemmin ja olettaisin että heinäkuussa on Tessukin jo tiputtanut loput karvansa pois.

4.4.2010

Hyvää Pääsiäistä kaikille! Tänään on Tessun 7-vuotissyntymäpäivä, Suurenmoiset onnittelut Keisarille, mamman mussukalle ja perheen Aidolle Vahdille!! Tessu saikin erittäin hienon syntymäpäivälahjan kun Ruotsissa syntynyt ja asusteleva Bod Khyi Skarma Polaris tytär valioitui tänään reilun 2-vuoden iässä. Nyt ovat siis Tessun molemmat siniset tytöt SE MVA! Suurenmoiset onnittelut tyttöjen kasvattajalle ja omistajalle Monikalle!! Viime viikonloppuna oli rotumme erikoisnäyttely ja koiria oli ilmoittautunut 36. Remu voitti hienosti valiourokset ja Tessu tuli toiseksi. Paras uros-kisassa Remu oli pu2 ja Tessu pu3. Todella hienosti tehty pojilta ja oli hienoa huomata että erikoisnäyttelyyn oli saatu asiansaosaava ja rodun alkuperästä kiinnostunut tuomari. Tuomari näytti arvostavan puhtaita liikkeitä sekä itämaista ilmettä ja tämähän sopii meille mainiosti :) Remulla oli muutenkin juhlimisen aihetta, sillä Remun Lumi-tytär oli edellisenä päivänä Kemijärven näyttelyssä paras narttu1, serti, rop sekä RYP2! Todella upeaa! Mahtavat onnittelut Lumin kasvattajalle sekä omistajalle Tarjalle! Remun Rambo-poika oli myös erikoisnäyttelyssä. Tämä erittäin kookas junioriuros oli elämänsä ensimmäistä kertaa näyttelyssä ja sai tuloksekseen EH. Erittäin hyvin tehty ja eniten ilahdutti Rambon käyttäytyminen ja esiintyminen kehässä. Tämän nuori mies tarvitsee vain aikaa saavuttaakseen täyden loistonsa!
Meillä on satanut vettä jo pari päivää. Pentuja ei sade näytä haittaavan mutta aikuiset eivät ole kovinkaan iloisia märästä ilmasta. Huomenna nämä palleroiset täyttävätkin jo 7-viikkoa ja muutama pentu lähtee jo tutustumaan uuteen perheeseensä sekä vahdittavaan karjaan. Viime viikolla oli pennuilla viimeiset eläinlääkärin tutkimukset sekä maksatestit. Testien tulokset tulivat loppuviikolla ja jokaisella pennulla on terve ja toimiva maksa. Yksi b&t narttupentu on vielä vapaana tietyin ehdoin.

 

24.3.2010

Pennut ovat nyt reilut 5 viikkoa vanhoja. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää joka päivä näille naskalihampaille. DNA-testien tulokset tulivat ja selvisi että Remulla on 1+1 pentua ja Tessun on loppu katras. Eli historian ensimmäinen suomalainen kaksoisastutus onnistui erinomaisesti. Suurimmalla osalla pennuista on jo lempinimet ja uudet kodit. Yksi b&t narttupentu vielä vapaana peruutuksen vuoksi.

12.3.2010

Pennuilla oli eilen ensimmäinen eläinlääkärin tarkastus sekä mikrosirutus ja dna-testien otto. Kaikki sujui ongelmitta ja tuloksia odotellaan piakkoin saapuvaksi. Kasvuvauhti on onneksi pennuilla jo vähän tasaantunut ja pieniä määriä nappulaa on jo maisteltu. Vapaana 1 narttupentu.

4.3.2010

Aika kuluu nopeasti pentuja seuratessa, ovat jo 2,5 viikkoa vanhoja. Pentujen painot ovat 1750gr ja 1960gr välillä. Jokainen kävelee jo omilla, huojuvilla jaloillaan ja jokainen osaa jo syödä vähän kiinteää ruokaa. Silmät aukesivat viime viikolla, osalla pennuista on jo ylähampaat puhjenneet. Näistä nassikoista on vapaana vielä 1 uros sekä 1 narttu.
Tessu on valittu vuoden 2009 Parhaaksi Tiibetinmastiffiksi Suomessa! Olemme tästä kunniasta erittäin otettuja! HYVÄ TESSU!!

16.2.2010

Pennut ovat syntyneet! Pennut syntyivät 15.2.2010. Emo ja pennut voivat erinomaisesti. Pentueeseen syntyi yhteensä 8 isoa ja pulleaa pentua; 5 black & tan narttua, 1 golden uros sekä 2 black & tan urosta. Lisätietoja pennuista pennut-sivulla.

3.2.2010

Säät ovat suosineet tiibetinmastiffeja, lunta tulee taivaan täydeltä ja pakkasta on sopivasti. Ronjalle on iskenyt hot spot kun olen pitänyt sitä liiaksi sisällä. Eilen kävimme ottamassa verikokeet kutinan vuoksi ja tarkistimme hot spottien parantumisen. Kaikki on siis kunnossa rouvalla ja synnytys lähestyy kovaa vauhtia!
Ruotsista kuuluu upeita uutisia; Tessun ensimmäisestä pentueesta valioitui Aquila Ruotsin muotovalioksi heti 2-vuotta täytettyään. Suuret kiitokset kuuluu kasvattajalle ja omistajalle Monikalle!

25.1.2010

Ronjan maha alkaa olemaan jo tiellä ja tuleva äiti on päättänyt ilmeisesti tiputtaa kaikki karvat - kyljistä lähtee jo suuria tuppoja ja mahanalunen on melkolailla kalju. Pakkasia on ollut edelleen ja koirat ovat tykänneet lumesta, tietysti tuore lumi innoittaisi vielä parempiin leikkeihin mutta kyllä joka päivä on päästy rallaamaan metsässä sydämen kyllyydestä. Remukin tuntuu hieman laihtuneen, tämä olisi ihan hyvä juttu aina niin pullealle Rempsulle.

17.1.2010

Viikko sitten Kajaanin kv:ssä oli Remun Lumi-tyttönen näyttelykehissä. Tuloksena upea jun eri1, pn2, vara-sert. Suurenmoiset onnittelut Lumille ja Tarjalle! Tänään olimme Viivi-corgin ja Tessun kanssa Lahden ryhmänäyttelyssä. Näyttely oli Viivin debyytti ja hyvin meni, tuloksena pek4. Tessu oli liukkaalla lattialla vak2, pu3. Kiitokset Maijulle avusta näyttelyssä! Kehässä oli myös vastakkaisen sukupuolen kauniita ja simpsakoita tm-edustajia; sisarukset Helga ja Luna, joilla molemmilla tänään jun eh3 ja 4.
Kotosalla Ronja kasvattelee mahaansa ja on ilmeisen tyytyväinen saamastaan huomiosta. Yritämme olla lellimästä neitiä piloille :)

8.1.2010

Ronja on tiineenä! Pentuja näkyi ultrassa reilusti, mutta ei alettu niitä erikseen laskeskelemaan. Odottelemme siis tiibetinmastiffivauvoje syntyväksi viikolla 6/2010!

7.1.2010

Pakkaset jatkuvat ja lunta tuiskuttaa! Aurinkokin on näyttäytynyt aina välillä, joten keli on mitä mainioin. Koirat ilmeisesti ovat saaneet tarpeekseen kylmästä ja nukkuvat mielellään sisätiloissa, päivällä meno jatkuu kuitenkin riehakkaana hangilla juosten. Ronjan ultra lähestyy, nyt alkaa jo vähän jännittämään lopputulos. Eilen meillä oli vieraana 5kk vanha field-pentu Thelma. Hän leikki oikein hienosti isojen poikien kanssa, Topiin ja Ronjaan pidettiin hajurakoa varmuuden vuoksi.

31.12.2009

Paukkupakkaset ja paljon lunta! Koirat rakastavat tätä vuodenaikaa, näkee että ne on luotu tähän säätilaan. Ronjan ultra lähestyy, innolla odottelemme josko meille tulisi pienen pieniä tiibetinmastiffivauvoja helmikuussa. Kaikille erittäin Hyvää Vuodenvaihdetta ja Menestystä vuodelle 2010!

15.12.2009

Paukkupakkaset näin joulun alla. Ronjan juoksut ovat kestäneet jo monen monta viikkoa ja vihdoin tänään pääsimme keinosiementämään Ronjan Tessulla sekä Remulla. Ultra on joskus tammikuun alkupuolella, peukut siis pystyyn pikkuisten tiibetinmastiffivauvojen puolesta! Viikonloppuna olimme molempina päivinä messarissa. Molemmilta päiviltä jäi kyllä melkolailla aneeminen tulos. Lauantaina Tessu val eri4, Remu eh. Sunnuntaina, vieläpä suomalaisella tuomarilla Tessu eh ja Remu val eri. No, jos tähän suuntaan mennään joka näyttelyssä että koko, turkki ja löysä nahka ratkaisee niin me jätetään näyttelyt väliin. Meillä kuitenkin painaa vaakakupissa edelleenkin koiran alkuperäinen ulkonäkö, käyttötarkoitus ja terveys enemmän kuin näyttelymenestys. Kiitokset viikonlopun näyttelyavusta ja seurasta Lauralle (ja Maunolle), Ankulle sekä Lindalle :)

22.11.2009

Vesikelit jatkuvat eikä ulkonaolo tunnu kenestäkään mukavalta. Ronjan juoksut ovat alkaneet ja nyt vain odotellaan milloin saadaan neiti astutettua. Eilen oli Jyväskylän kv-näyttely, jossa debyyttiesiintymisensä teki Remun kultainen narttupentu Namahu's Ang-Ki Chii "Lumi". Lumilta esiintyminen sujui kuin luonnostaan ja tuloksena oli jun eri2, pn4. Tämä oli erinomainen tulos! Onnittelut myös Lumin kasvattajalle Tarjalle :)

25.10.2009

Koiranilma. Vettä sataa tai jos ei sada niin on muuten vain märkää. Talvea odottelee koirien lisäksi isäntäväki. Ronja on ollut todella masentunut Vikingin lähdön jälkeen, osasyyksi osoittautui epätavallinen korvatulehdus. Tällaista ei ole koirillamme ollut kertaakaan aiemmin. No, nyt alkaa olemaan jo paremmassa kunnossa, ensi viikolla vielä kontrollikäynti. Tässä odottelemme myös Ronjan juoksujen alkamista; yleensä ne ovat alkaneet tuossa marraskuun puolessa välissä ja epäilisin että jälleen kellontarkasti ne tulevat samoihin aikoihin. Pojat ovat jo olleet huomattavan kiinnostuneita Ronjan tuoksuista, mutta ilmeistäkin näkee että tämä on vasta ensilämmittelyä.

28.9.2009

Viime viikonloppuna Viking sitten lähti omaan kotiinsa kennel Bod Khyin tyttöjen seuraan. Haikeana luovutin Vikingin monikan ja Ulfin matkaan, kotona Topi on ollut hieman hukassa kun painikaveria ei ole näkynyt. Pojat ovat olleet tyytyväisiä kun ei riiviö ole ollut kiusaamassa, Ronja myös hieman etsiskelee kaveriaan. Monikalta olen kuullut joka päivä kuulumisia ja hyvin ovat pärjänneet pojan kanssa. Taitaa vain olla kuin seitsemäs taivas tuo tyttöjen valtakunta Vikingille :) Viikko sitten sunnuntaina oli myös Suomen Tiibetinmastiffit Ry:n järjestämä epävirallinen värierikoisnäyttely Lahdessa. Koiria oli ilmoitettu reilut 30 kappaletta. Tessu oli b&t valioluokan urosten toinen ja Remu kultaisten paras ja samalla BIS4. Viking oli hienosti b&t pentujen ROP ja pentujen BIS-kisassa BIS2. Hyvä alku nuorelle miehelle näyttelyuraa silmällä pitäen. Kiitokset Tanjalle ja Ritvalle hyvin järjestetystä näyttelystä!
Eilen olimme Suuret Laumanvartijarodut Ry:n järjestämässä epävirallisessa näyttelyssä Muuramessa. Tiibetinmastiffeja oli ilmoitettuna vain 3 kappaletta, muita laumiksia ehkä reilut 40-50. Tuomarina meillä oli Elena Ruskovaara; Remu oli pu2 ja Tessu pu1, ROP ja suureksi yllätykseksi BIS eli näyttelyn kaunein koira! Kyllä riitti Tessulla virtaa kehässä kun edellä meni useampi juoksuinen narttu :) Kiitokset Lauralle jälleen kerran Alinan hyvästä hoidosta!

13.9.2009

Syksy saapuu ja samalla haikein mielin huomaan että Viking lähtee omaan kotiin tämän kuun aikana. Vaikka sitä kuinka yrittää olla kiintymättä "hoitokoiraan" niin kyllä se vaan kirpaisee kun tämä meidän superikiliikkuja lähtee kuvioista pian pois.
Viikko oli meillä vauhdikas; keskiviikkona olimme Opvetissä keräämässä Tessusta spermaa talteen. Laatu ja liikkuvuus oli erinomaista vaikka Tessu on jo ylittänyt suositusiän pakastukseen. Olisihan se pitänyt arvata että Tessu yllättää jälleen! Lauantai aamuna suuntasimme naamat kohti Helsinkiä, jossa oli ryhmänäyttely. Tessu oli jälleen ROP, Viking oli matkassa turistina. Illaksi suuntasimme kohti Myrskylää, jossa yövyimme kennel Zeriida's Susannen luona. Tessulla ja Vikingillä riitti hauskaa, sillä isolla pihalla juoksentelivat poikien kanssa Susannen tytöt ja sijoituspentu Helga. Kyllä riitti pojilla hajuja koko illaksi.
Sunnuntai aamuna lähdimme Porvoon näyttelyyn, jonne oli ilmoitettu 22 koiraa. Vikingillä kävi pentuluokassa erittäin huono tuuri, sillä pentuluokan alkaessa kovaäänisten mennessä päälle niistä kuului vain kovaa ääntä, eikä normaalia puhetta. Tämä lamaannutti osan koirista kehässä ja kehän laidalla. Viking ei ollut tästä asiasta mielissään, penturaasu säikähti kovaa, kimeää ääntä pahanpäiväisesti ja kehässäolo meni pipariksi tämän takia. Silti arvosstelu oli erittäin hyvä ja Viking oli pentuluokassaan 3:s. Onneksi kun lähdimme paikalta, Viking alkoi olla jälleen oma itsensä ja kotiin päästyään halusi vain leikkiä Topin kanssa. Tessu otti jälleen hienon voiton, ollen ROP.

31.8.2009

Meillä loppuu nyt koirien uinti tältä kesältä. Ronjalla kyljessä hotspot kun neiti läträä mökillä vedessä ja turkkia on jo enemmän kuin laki sallii. Eilen olimme Tervakoskella kv-näyttelyssä. Tessu vsp ja Viking vsp-pentu. Näimme monien ystävien lisäksi Monikaa, Mariaa ja Martinia. Oli todella kiva tavata jälleen ja he ehtinät näkemään Vikingin kehässä. Suuret kiitokset Lauralle lapsenvahdista!

18.8.2009

Kyllä on taas sattunut ja tapahtunut kaikenlaista. Topia käytiin paikkailemassa klinikalla yksi yö kun oli vähän repinyt lapaluun päällistä lihasta. Nyt näyttää kuitenkin jo todella hyvältä ja napsaisen tikit pois loppuviikolla. Monika pyörähti meillä reilu viikko sitten katsomassa Vikingiä. Meillä oli oikein mukava viikonloppu -jälleen kerran. Viime viikonloppuna suuntasimme nokan kohti Joensuun koiranäyttelyitä ja vietimmekin koko viikonlopun siellä. Äitini vahti loppuja koiria kotosalla. Lauantaina tulos oli erinomainen; Tessu ROP (ainoa koira joka sai erinomaisen arvosanan) ja Viking ensimmäisessä pentunäyttelyssään VSP-pentu. Sunnuntaina jouduimme hieman taipumaan Tessun ollessa täysin karvaton. Tessu pu2, vara-cacib ja Viking jälleen VSP-pentu. Täytyy olla erittäin tyytyväinen tuohon pitkäjalkaiseen pentuun; hän käyttäytyi moitteettomasti koko viikonlopun ajan ja oli todella rennon oloinen kehässä ollessaan. Tämä oli hyvä alku Vikingin näyttelyuralle.
Tänään olin Ronjan kanssa virallisissa silmäkuvissa ja dna:n otossa. Silmissä ei ollut mitään vikaa mikä viittaisi perinnöllisiin sairauksiin, joten tästä eteenpäin suunnittelemme tosissamme pentuetta tulevalle talvelle. Lisätiedot tulevat piakkoin pentuja-sivulle.

1.8.2009

Elokuu ja lämmintä. Tessun siniset tytöt ovat niittäneet mainetta Ruotsissa menestyen melkolailla joka näyttelyssä mihin ovat osallistuneet. Tämän lisäksi molempien tyttöjen lonkat ja kyynärät kuvattiin. Tulokset olivat mitä parhaimmat; Aquila A/A ja 0/0, Polaris B/B ja 0/0. Eli terveitä ovat. Suurenmoiset onnittelut kasvattajalle ja omistajalle kennel Bod Khyin Monikalle!

27.7.2009

Heinäkuun loppu ja todella kuuma. Koirat lenkitetään vasta illan viilentyessä jolloin ei tarvitse hikiotsassa tepastella metsässä tai hiekkatiellä. Tessukin luopuu turkistaan, tosin vielä on osa jäljellä. Eiköhän pian kaikki ole harjailtu varmaan talteen ja uusiokäyttöön. Eilen oli jälleen yksi näyttely, olimme tällä kertaa Mikkelissä kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Koiria oli paikalla 14 kappaletta ja tuomarina latvialainen Ligita Zake. Tessu oli jälleen PU1, CACIB ja ROP. Muutahan me ei lähdetäkään enää hakemaan tälle voitokkaalle tiibetinmastiffille. Täytyy olla tyytyväinen että 9/10 tuomareista vielä tunnistaa aidon tiibettiläisen koiran eikä etsi liiallisuuksia koiralta. Tämä trendi on näkynyt melkolailla kaikissa koiraroduissa koko 2000-luvun ajan kuten on myös tiibetinmasitffit saaneet sen karvaasti kokea. Koirien koko on noussut huomattavasti alkuperäisestä, turkkia, löysää nahkaa ja ryppyjä on tullut lisää. Pian rotu näyttää pitkäkarvaiselta napolinmastiffilta, mutta onneksi on vielä näitä tuomareita jotka hieman toppuuttelevat näiden trendien esiintymistä yhdessä vanhimmista roduistamme :) Eilinen tuomari tunsi rodun ja rotumääritelmän hyvin; kävi vielä kertomassa että koirassa pitää näkyä mystinen, tiibettiläinen ilme. Tämä on mielestäni tärkeää, liian monella silmät ovat suuret ja pyöreät. Niidenhän pitäisi olla vinot ja itämaiset.
Kiitokset mukavasta näyttelypäivästä meidän teltan jengille: Lindalle, Katille, Tarjalle ja Helenalle :) Viking oli matkassa ja käyttäytyi erinomaisesti (eli nukkuen) melkein koko näytteyn ajan. Hermot meni ainoastaan kun Mustang yritti tehdä liian läheistä tuttavuutta. Muuten kaikki koirat kävi leikkiseurasta. Kiitokset myös Ankulle loistavast lapsen-ja koiranhoitoavusta.

12.7.2009

Epävakainen sää on pitänyt meitä varpaillaan; välillä sataa kaatamalla ja toisena hetkenä on todella lämmintä ja aurinko porottaa taivaan täydeltä. Niin suomalainen kesä! Kaikki muut ovat jo karvattomia, paitsi Tessu joka näyttää pitävän vuosi vuodelta pidempään karvoistaan kiinni. Eihän sitä tiedä vaikka uusi talvi alkaisi jo elokuussa niin ei tarvitsisi ollenkaan tiputtaa karvaansa :) Viikonloppuna meillä vieraili Monika kennel BodKhyistä (Vikingin äiti) sekä Jane kennel Duretto'sta. Hauskaa riitti kaikilla ja tänään oli erittäin mukava yhteinen koiranäyttelypäivä Laukaalla. Tessu esiintyi edukseen ollen ROP ja RYP3! Kiitokse Monikalle ja Janelle yhteisestä viikonlopusta ja suuret kiitokset "mailimatkaaja" Lauralle lapsen hoidosta sekä Saaralle ekstrakäsistä näyttelyssä.

9.6.2009

Lämmintä riitti pari päivää ja nyt on ollut todella kylmää, pakkasta öisin! Ronjasta on lähtenyt melkein kaikki karvat, jaloista olen joutunut leikkaamaan karvaa pois sillä sinne ilmestyi hotspot paksun turkin alle. Neiti kun on keksinyt Vikingin kanssa uuden leikin; vesiastiassa lelujen uiton ja tassuilla läpsyttelyn. Remu tiputtelee jo hyvin karvaa, Tessusta ei irtoa vielä tuppoakaan. Viking kasvaa ja komistuu, kyllä on energinen nuori mies täytyy sanoa. Meillä on mennyt peitot, matot ja lelut uusiksi kun kaikki käy pikkutihulaiselle. Viime viikon 5kk mittaukset 28kg ja 60,5cm. Iso poika! Kennel Bod Khyin Monika ja Ulf olivat meillä viikonloppuna, oli kiva nähdä jälleen vaikka olikin todella kiire koko ajan. Mukana oli Polaris, Tessun tytär joka alkaa muistuttamaan päivä päivältä enemmän isäänsä. Kaunis ja suurikokoinen neiti!

12.5.2009

Kevät tulee nopeasti ja koirien karva alkaa irtoamaan. Viime päivät ovat olleet meillä kiireisiä, sillä saimme vieraiksi kennel Bod khyin Monikan ja Marian. He toivat meille karanteeniin tiibetinmastiffipojan -Vikingin, Sierras'-kennelistä USA:sta. Poika on kotiutunut mainiosti, on erittäin rento ja hieman myös jekkuja keksivä pentu. Kaikki koiramme ovat ottaneet uuden, väliaikaisen asukkaan kotiimme avoimin mielin, tosin pojat olivat sitä mieltä että Monika olisi voinut ottaa riiviön mukaansa kun lähti tänään kohti Ruotsia. Oli mukava tavata Monikaa ja Mariaa, tervetuloa pian uudelleen!

30.4.2009

Lumet ovat melkein joka paikasta sulaneet, vielä kun nuo jäät sulaisivat niin saisi pitää koiria vähän paremmin irti. Meillä Remu ja Ronja hieman kinastelivat puruluusta, tai kinastelivat muuten vaan, mistä noiden aivoituksia tietää. Tuloksena muhkea eläinlääkärilasku ja Remun pään paikkaus. Näyttää hassulta kun on karvat ajeltu päästä. No josko oppisi ettei ole Ronjan kanssa mitään mahdollisuuksia voittaa. Ronja tiputtaa reilusti karvaa, Remu aloittelee, Tessu pitää tiukasti kiinni karvoistaan. Hyvää vappua kaikille!

7.4.2009

Kevät tulee kovaa vauhtia ja lumet sulavat pois. Hyvää Pääsiäistä kaikille!

4.4.2009

Tessun 6-vuotissyntymäpäivä. Suurenmoiset onnittelut laumanjohtajalle!

30.3.2009

Kevät tulee väistämättä ja koirien karvanvaihto alkaa. Ronja tiputtaa jo jaloista, pojat pitävät karvoistaan kiinni pidempään. Toivottavasti ei tule pahoja vesikelejä vaan piha ja tarha kuivaisi nopeasti. Eilen oli Suomen Tiibetinmastiffit Ry:n järjestämän erikoisnäyttely Tuuloksessa, tuomarina belgialainen Petrus Roosenboom. Koiria oli ilmoitettu 28 kappaletta ja Tessu vetäisi oikein jymy-yllätyksen voittamalla koko potin ollen val eri1, pu1, rop ja paras suomessa syntynyt. Remu pärjäsi myös erittäin hyvin, ollen valioluokassa val eri3. Kiitokset Lauralle avusta ja onnittelut muille voittajille!

15.3.2009

Remun ja Dakin pennut ovat kaikki saaneet uuden kodin ja pian lähtevätkin Namahu's-kennelistä. Kaikille turrikoille pitkää ikää ja terveyttä. Meillä alkaa olemaan märkiä ilmoja kun mittari näyttää vaihtelevasti pikkupakkasta tai plussaa. Koirat eivät tästä ilahdu niinkään paljoa, tosin kauniit aurinkoiset päivät kilvoittavat koirat hurjiin leikkeihin keskenään. Leikin jälkeen on mukava köllötellä tarhassa vieri vieressä. Ronjan kynsiongelma alkaa vihdoin olemaan parantunut ja viikolla käytin kaikki koirat paitsi Tessun rokotuksilla. Nyt pitäisi taas olla rokotusrumba tältä vuodelta ohitse.

14.2.2009

Hyvää Ystävänpäivää! Lunta riittää ja koirilla jatkuu iloinen talvi. Ronja-raasu loukkasi etujalan kynnen pari viikkoa sitten ja ei auttanut kuin viedä se eläinlääkäriin. Kynsi kuorittiin ja kuollut osa poistettiin. Nyt jalka on paketissa ja neidillä reilun viikon sairasloma, josta ei ole lainkaan ilahtunut. Todella hyviäkin uutisia on tullut!!! Remusta tuli isä kun Daki-rouva synnytti 3 terhakkaa ja todella pulleaa kultaista pentua; 2 urosta ja 1 narttu. Ovat todella suloisia ja niiden kuvia näet kennel-Namahu's sivuilta. Siellä on toinen kultainen poika vielä vailla kotia, jos jotakuta kiinnostaa pieni pullea ja hyväkäytöksinen pikkumies :)

5.1.2009

Pakkaset paukkuu ja lunta riittää, koirat nauttivat olostaan ulkosalla. Tänään varmistui, että Remusta on tulossa isä! Daki-tyttönen kävi ultrassa ja pentujen pitäisi syntyä helmikuun alussa. Ihanaa nähdä millaisia turrikoita sieltä putkahtaa maailmaan! Lisää tietoa tulevista pennuista löydät Namahu's kennelin sivuilta.

31.12.2008

Meillä on maailma vähän muuttunut uuden perheenjäsenen myötä. Pieni tyttövauva syntyi 20.12.2008 ja sen jälkeen onkin ollut hieman kiirettä kotona. Koirat ovat ottaneet uuden tulokkaan erittäin hyvin vastaan; välillä tuntuu etteivät ne edes huomaa nyyttiä vaikka esittelee häntä koirien nenän edessä. Uusi vuosi vaihtuu rakettien paukkeessa; koirat ja vauva ovat kuitenkin sisätiloissa.
Oikein hyvää uutta vuotta 2009 kaikille ja kiitokset onnitteluista.

15.12.2008

Eilen oli Messukeskuksessa Voittaja 2008-näyttely. Hieman jännitti, sillä pojilla ei ollut aiemmin ollut muita handlereita, tai no Remulla on ollut mutta Tessulla ei. Kaikki meni kuitenkin sen suhteen mainiosti, Tessu taisi liikkua Lauran kanssa paremmin kuin minun. Molemmat pojat saivat sileät ERI:t valioluokasta, ihan ok ottaen huomioon että näyttelyssä oli yli 50 koiraa ja tuomari taisi tykätä tuosta Ronja-tyypistä enemmän. Harmittaa että liikkeisiin ei näytetty puuttuvan vaan esim. mittailtiin junioriluokan koiria jotka vielä kasvavat. No ehkä tämä oli jo tiedossa ennen kehään menoa että suomalaiset eivät tulisi voittoja juhlimaan. Kivaa kuitenkin oli ja kiitos vielä Lindalle sekä Lauralle poikien esittämisestä.
Oli myös ihanaa nähdä Tessun tytöt Suomessa kilpailemassa, Tessu etenkin otti tytöt avosylin vastaan. Kiitoksia Monikalle ja Marialle tyttöjen tuomisesta näytille -ovat ne vaan kauniita neitejä! Aquila sai ERI:n ja Polaris EH:n.

5.12.2008

Lunta on maassa onneksi edes hitusen ja koirat näyttävät nauttivan jokaisesta murusesta. Ronjan juoksut ovat onnellisesti ohitse ja lauma taasen koossa, ihanan rauhallista! Remun morsian vieraili meillä tiistaina-keskiviikkona. Kaikki ei mennyt Remun kohdalta aivan suunnitelmien mukaisesti; Daki olisi ollut valmis mutta Remu osoittautui liian innokkaaksi. Siis todella liian innokkaaksi. Pitkällisten pohdintojen ja yritysten jälkeen astutettiin Daki keinosiementämällä keskiviikkona, toivottavasti ei ollut juoksut vielä ohitse. No nyt on ainakin tutkittu Remun pikkueliöt ja täyttä tavaraa eläinlääkärin mukaan olivat. Edessä on jännittävät 5 viikkoa, jonka jälkeen ultra kertoo, onko maailmaan tulossa pikku-Dakeja ja -Remuja. Kiitokset Tarjalle ja Dakille kärsivällisyydestä, tuloksia kannattaa käydä kurkkimassa myös Tarjan sivuilta Namahu's .

24.11.2008

Eilinen Jyväskylän Kv-näyttely meni ihan ok. Tuomari ei ollut ollenkaan mieleen, en todellakaan tiennyt mitä hän ko. rodusta haki mutta tällaisia sattuu aina silloin tällöin. Remun suoritukseen täytyy silti olla tyytyväinen, pienimpänä ja erittäin mallikelpoisesti kehässä käyttäytyneenä val eri2 ja pu4. Etenkin nartuissa ihmetytti muutama sijoitettu, tai siis sijoittamatta jätetetty ja pari uroksissakin mutta onneksi tämä oli vain yksi näyttely monien joukossa. Arvostelu tulee sitten joskus Remun sivuille. Tessu oli mukana ostoksilla, tosin hän oli sitä mieltä että tyttöjen hajut olivat tärkeimmät eikä mikään muu huvittanut.
Remun dna-testipaperit tulivat, täytynee joku päivä lunastaa ne postista kun jaksaisi sinne asti ajella. Eilen satoi lunta oikein olan takaa ja nyt on koirilla kivaa -koko maa on valkoisenaan. Toivottavasti tämä lumi kestää edes hetken.

18.11.2008

Poikien verikoetulokset tulivat. Kaikki maksa-arvot (sappihappotesti/maksashuntti) olivat normaalit, kilpirauhaskokeissa TAB =eli riski sairastua kilpirauhasen vajaatoimintaan oli negatiivinen, TSH molemmilla normaali. Vapaa T4 oli molemmilla hieman alhainen, mutta se ei haittaa sillä ero oli todella pieni ja nuo muut arvot osoittavat sen että poikien kilpparit ovat ok. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin jalostustyötä.

14.11.2008

Ronja aloitti tänään juoksut kuin kellon tarkkuudella viime vuoteen nähden! Nyt koittaa pojille ankeat ajat kun joutuvat muuttamaan mummolaan muutamaksi viikoksi, jotta talossa pysyy laki ja järjestys yllä.

12.11.2008

Sadesäät jatkuu, toivottavasti jossakin vaiheessa alkaa pakastamaan ettei koirat ole koko ajan märkiä. Remu ja Ronja eivät sateesta piittaa ja näin ollen turkit eivät ehdi kuivaa. Ronjan juoksuja odotellaan, ja mikäli poikien käyttäytymiseen on uskominen alkaa juoksut viikon sisällä. Kävimme maanantaina Tessun ja Remun kanssa verikokeissa, niiden tulokset tulevat viikon-kahden sisällä. Otettiin laajat kilpparitestit ja sappihappo/maksashunttitestit, ihan vaan varmuuden vuoksi.

2.-3.11.2008 Repovesi

Olimme Repoveden luonnonpuistossa Remun kanssa retkeilemässä. Riippusilta meni hyvin vaikka minä pelkäsinkin sitä jälleen kerran enemmän kuin Remu. Sää oli kolea ja silloin tällöin satoi vettä, muuten oli mukavaa, kiitos työporukalle hyvästä seurasta ja erityiskiitos Maijulle joka aina suostuu tulemaan koiravahdiksi :)

31.10.2008 - Tromssan näyttely

19.10.2008 olimme Norjassa, Tromssan kansainvälisessä näyttelyssä Remun kanssa. Tuliaisina kotiin oli uusi Norjan ja Pohjoismaiden valio. Tuomarina oli Diane T Anderson USA:sta.


9.1.2008 - Tessun pentuja syntynyt!

Bod Khyi -kenneliin Ruotsiin syntynyt tänään Tessun (Of Zlazano Am-Ban) ja Astin (Durettos Snow-Crisp) pentuja! Lisätietoja Bod Khyin nettisivuilta, http://www.bodkhyi.se/

 

15-16.12.2007 - PMV Tukholma

Pohjoismaiden Voittajassa Tukholmassa Tessu PU II ja vara CACIB. Olisimme toivoneet mattoja alustaksi, mutta parempi onni ensi kerralla...

 

09.12.2007 - Uudet kotisivut!

Uudet kotisivut ovat nyt netissä kaikkien nähtävillä! Uutiset -sivulle tulossa myöhemmin lisätietoa näyttelyistä ja muista tapahtumista.